zondag 3 mei 2015

Capitol Reef National Park

Vandaag hebben we het apartement vaarwel gezegd en zijn we vertrokken naar Torrey, Utah. Deze keer naar Capitol Reef Park.
Het wordt een beetje " boring" maar weer heel mooi.

Het langgerekte Capitol Reef National Park bestaat uit twee delen. In het noorden ligt Cathedral Valley, een woestijnlandschap met daarin hoog uitstekende zandstenen rotsen die door hun vorm aan kathedralen doen denken. Het voornaamste geologische fenomeen in het zuiden is de Waterpocket Fold, een rechte, 160 kilometer lange plooi in de aardkorst. De immense wanden van deze plooi bestaan uit rotslagen die zijn gevormd tijdens verschillende geologische tijdperken. Die wanden zijn door krachten in de aardkorst helemaal schuin gedrukt, waardoor de verschillende rotslagen zichtbaar zijn geworden. Midden tussen de kale rotsen vind je ook nog een prachtig begroeid gebied rondom de Fremont River. Mormoonse kolonisten hebben hier vroeger een nederzetting gesticht, waar zij gewassen teelden en boomgaarden aanlegden. Het park kan het best bezichtigd worden als je de beschikking hebt over een auto met vierwielaandrijving; veel van de wegen zijn onverhard en verkeren soms in slechte conditie.
Hier hebben we weer een aantal trails gelopen:
  • Grand Wash Trail
    Lengte: 7,2 kilometer (heen en terug)
    Hoogteverschil: 60 meter
    Duur: 2 tot 3 uur
    Deze vrij vlakke trail loopt gedeeltelijk over de bodem van een 6,5 meter breed ravijn, Grand Wash Narrows. De steile wanden zijn aan beide zijden zo'n 150 meter hoog. Het einde van de trail komt uit op de UT-24.
    Hickman Bridge Trail
    Lengte: 3,2 kilometerDuur: 1 uur
    Eerst volg je de rivier, daarna klim je zo'n 120 meter en passeer je een open gebied. Vervolgens ga je omlaag, een nauwe ravijn in. Ongeveer 800 meter verder kom je uit bij Hickman Bridge, een natuurlijke stenen brug met een overspanning van ruim 40 meter en een hoogte van bijna 40 meter. Je loopt onder de brug door, en komt uit bij een plek vanwaar je een fotogeniek uitzicht hebt op de Fremont River Valley. Dit is een van de meest populaire trails in het park. 
    Lekker ouderwetse Cherrypie gegeten bij het Clifford house, met dank aan het Alles Amerika Forum

    Toen naar het Days Inn in Torrey, oud maar schoon.
    Lekker gegeten bij Rock Rim restaurant, niet goedkoop maar wel heel lekker.
    Morgen gaan we naar Bryce Canyon.















Geen opmerkingen:

Een reactie posten